Met vertrouwen aan het werk na een burn-out.

Herkent u dit soort vragen en gedachten?

 • 'Ik ben er een tijdje tussenuit geweest, kan ik het nog wel?'
 • 'Hoe kan ik mijn collega's onder ogen komen, zij hebben veel opgevangen toen ik ziek was.'
 • 'Ik ben bang dat ik weer teveel hooi op mijn vork neem, hoe voorkom ik dat?
 • 'Hoe hou ik de balans tussen werk en privé?'
 • 'Nu ga ik weer aan de slag in mijn functie, maar die lastige taak waar ik tegenop zie ligt nog steeds op mijn bord. Ik krijg er buikpijn van. Wat kan ik hieraan doen?'
 • 'Past mijn baan eigenlijk nog wel bij mij?'
 • 'Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik met plezier en voldoening, gezond kan blijven werken?'

Coaching kan u na een burn-out helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen om uw werk weer met plezier en stevigheid tegemoet te treden. De coach helpt u uw onzekerheden en gedachten die u daarbij heeft, om te buigen naar helpende gedachten zodat u in uw kracht komt.

Samen onderzoeken we wat u nodig heeft om vanuit uw kwaliteiten met vertrouwen en energie weer aan het werk te kunnen. We signaleren en bespreken voor welke valkuilen u moet waken. Samen zoeken we naar mogelijkheden hoe u daar anders mee om kunt gaan. U oefent tijdens de coachsessies en ook in de werksituaties, waarbij u feedback van uw coach ontvangt.

Wandelend coachen omdat beweging helpt.

Om ook fysiek aan te sterken en te werken aan uw energiebalans, zullen we tijdens het coachtraject regelmatig naar buiten gaan. De coaching vindt deels wandelend in de natuur plaats en we werken met elkaar aan uw fysieke herstel door conditie op te bouwen.

Een fysiek trainingsprogramma maakt waar nodig en mogelijk onderdeel uit van het traject. Het is immers bewezen dat beweging bijdraagt aan een gevoel van welbehagen en fysieke en mentale gezondheid.

We bouwen het stapsgewijs op. We starten bij uw vragen of onzekerheden. Werken aan vertrouwen en in uw kracht komen. We werken hierbij progressie gericht en oplossingsgericht, vanuit situaties in de huidige werkcontext. We zetten kleine haalbare stapjes.

Pas daarna komen mogelijk onderliggende diepere, zingevingsvragen aan de orde. Het kan zijn dat u gaandeweg ontdekt dat uw functie in de bestaande vorm niet meer optimaal bij u past. U hebt afgelopen periode een intensieve tijd doorgemaakt en daarin nagedacht over wat u wil en niet meer wil. Deze ontwikkeling heeft vaak effect op wat u zoekt in uw werk. Er is alle ruimte om ook daarin met uw coach antwoorden voor uzelf te vinden.

 

Welke resultaten levert de coaching u op?

Tijdens dit coachtraject bereikt u dat:

 • u meer zelfvertrouwen heeft
 • gelooft in uw eigen kunnen
 • uw talenten weet te waarderen en inzetten
 • u zich meer ontspannen voelt
 • u een betere fysieke conditie ontwikkelt
 • u een betere balans weet te bewaren in uw werk en tussen werk en privé
 • u weer in uw kracht staat op uw werk
 • u met voldoening en energie werkt (in uw huidige baan) of weet wat er nodig is om dat (elders) te realiseren.

Deze vorm van coaching varieert in lengte en aantal sessies, afhankelijk van uw vraag en wat u op uw pad naar volledige re-integratie tegenkomt aan  zingevingsvragen en op het gebied van uw fysieke conditie. We stemmen dit vooraf en gaandeweg het traject samen af in overleg met de opdrachtgever.

Wat is de werkwijze bij coaching?

De verschillende vormen van coaching zijn in essentie vergelijkbaar in de werkwijze. Waarbij deze vorm vaak wandelend plaatsvindt in de natuur en aangevuld wordt met een belangrijke fysieke component om ook uw fysieke conditie weer op peil te brengen.

Zie ook de beschrijving over hoe coaching werkt.

Wilt u meer informatie of een kennismakingsgesprek?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via contact of 06-444 26177

 

Coaching in de natuur

Loopbaancoaching

 

 

Coaching voor leidinggevenden

'It allways seems impossible, until it's done.'

- Nelson Mandela-