Durft u verantwoordelijkheid te pakken en eigenaarschap te tonen?

Wilt u ook gaan staan voor wat u waard bent?

Coaching op persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap.

Wanneer is deze vorm van coaching effectief?

Individuele coaching op persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap is effectief  bijvoorbeeld bij onderstaande vragen:

  • Hoe krijg ik mijn werk af als ik steeds ad hoc vragen en opdrachten tussendoor krijg?
  • Hoe kan ik meer sturing geven aan mijn werk?
  • Hoe kan ik mijn kwaliteiten en mijn visie beter laten zien?
  • Hoe zorg ik dat ik zichtbaarder ben in de organisatie?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meer van mijn kwaliteiten inzet voor de organisatie?
  • Hoe bewaak ik op professionele manier mijn grenzen?
  • Hoe zorg ik dat ik voldoende uitdagende projecten krijg, waarmee ik mezelf ook kan ontwikkelen?
  • Hoe leer ik spannende taken of projecten naar me toe te trekken, ook als ik me onzeker voel of ik het wel kan?
  • Hoe overwin ik mijn onzekerheid, zodat mezelf beter kan positioneren?

Coaching op persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap helpt u om meer in uw kracht te staan. U neemt weer leiderschap over uw eigen werk, omdat u gelooft in uw eigen kwaliteiten en verantwoordelijkheid durft te nemen.

Eigenaarschap en regie over het eigen werk en leven staan centraal in deze vorm van coaching.

Performance coaching en coaching op persoonlijke effectiviteit & persoonlijk leiderschap bieden wij ook specifiek voor leidinggevenden aan. Het gaat dan om coachvragen die u als leidinggevende tegenkomt.  Zie coaching voor leidinggevenden.


Interesse of behoefte aan meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via contact of 06-444 26177


 

Coaching in de natuur

Loopbaancoaching

 

 

Coaching voor leidinggevenden

Hoe lang duurt de coaching?

Al na enkele gesprekken met de coach is de medewerker zich bewust van zijn of haar belemmeringen en herkent hij zijn eigen kwaliteiten waarmee hij het beste uit zichzelf haalt en in de lastige situatie zijn doelen bereikt. Een coachtraject duurt afhankelijk van de vraag en het beoogde doel meestal tussen de 5 – 7 sessies.

Welke resultaten levert de coaching u op?

De medewerker wordt zich bewust hoe hij over situaties denkt en hoe hij ermee omgaat. Na enkele coachgesprekken heeft de medewerker inzicht in belemmeringen die hem tegenhielden en nieuwe mogelijkheden ontdekt en al eerste stappen gezet. Uw medewerker gaat dan dus al anders om met de situaties waarmee hij worstelde en zal daarmee effectiever zijn in het werk.

Gedragsverandering duurt echter zeker 3 maanden. De medewerker zal het nieuwe gedrag dus moeten blijven inzetten om een blijvende verandering te bereiken. We sluiten het traject daarom af met een concreet actieplan waarmee de medewerker verder gaat. Of de coach begeleidt desgewenst langer bij het verder laten beklijven van het effectieve gedrag, als dit onvoldoende op de werkvloer samen met collega's en leidinggevende geborgd kan worden.

Alles is erop gericht dat uw medewerker het beste uit zichzelf haalt en inzet. Zodat hij beter in zijn vel zit, zijn talenten en kwaliteiten goed benut en daarmee een nog waardevollere collega is op het werk.  U bereikt dat uw medewerker duurzaam inzetbaar is en met voldoening werkt.

Wat is de werkwijze bij coaching?

De verschillende vormen van coaching zijn in essentie vergelijkbaar in de werkwijze.

Kijk voor een beschrijving hier.

Interesse of behoefte aan meer informatie?

Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op of bel 06-444 26177

"Don't wait until you've reached your goal to be proud of yourself. Be proud of every step you take toward reaching that goal."