Monique Bos-Wijers coach trainer effect on mind

Werkervaring en passie van Monique Bos-Wijers

Het faciliteren van persoonlijke groei en het beste uit mensen en teams halen is mijn passie. Daarom ben ik in aanvulling op mijn universitaire studie (zie verderop) in 2012 de door STIR geaccrediteerde Post- HBO coachingsopleiding 'leergang coaching voor professionals' gaan volgen bij de School voor Coaching.

Hierna heb ik destijds in 2013  Effect on mind; mens- en organisatieontwikkeling opgericht. Ik besloot mezelf volledig te gaan richten op coaching, teamcoaching, training en procesbegeleiding van teams. Dit doe ik daarnaast ook in samenwerking met Professional Focus, Human Talent Consultants en Werk en vitaal en als lecturer Learning & Development aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Beweging, verandering en ontwikkeling zijn processen die mij boeien. Interessant vind ik ook de dynamiek in verschillende soorten organisaties en branches. Ik heb dan ook ervaring opgedaan in meerdere sectoren. Enerzijds in de non-profit;  extramurale gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, gemeentes en HBO onderwijs. Anderzijds in de commerciële dienstverlening; uitzendbranche, adviesbureau en bankwezen.

Als adviseur training & ontwikkeling,  als beleidsmedewerker HRM en als leidinggevende heb ik onder andere cultuur- en organisatieveranderingen in teams begeleid. Ik vertaalde de strategie naar uitvoering en begeleidde leidinggevenden om hun teams in de verandering mee te laten groeien, ik coachte en trainde medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaanstappen. Ik stimuleerde hen al hun kwaliteiten in te zetten en te groeien in hun talenten. Hiermee ontstond een win-win situatie voor zowel de medewerker als de organisatie.

Ik vind  het prachtig om te zien als mensen met (meer) zelfvertrouwen concrete stappen zetten in hun ontwikkeling en bereiken wat ze beogen.

Monique als persoon:

Ik hou van gezelligheid, afwisseling, dynamiek en op zijn tijd rustige momenten. Dit uit zich in telkens nieuwe uitdagingen zoeken in het werk en daarnaast in mijn vrije tijd vakliteratuur lezen, tuinieren, sporten (tennis, hardlopen, zumba, fietsen), gezellig met gezin en vrienden iets doen, wandelen in de natuur.

Woorden die mij beschrijven zijn: sociaal, spontaan, betrokken, gedreven, doel- en resultaatgericht, analytisch, respectvol, warm en zorgzaam met compassie.  Ik ben in staat om in korte tijd een vertrouwde en veilige sfeer neer te zetten (ook in groepen), waarbij ik goed de verbinding kan maken met mensen en vraagstukken en situaties kan doorgronden. Dit zorgt ervoor dat ik meestal snel met mensen tot de kern kom en hen in korte tijd verder kan helpen.

Opleidingen van Monique Bos-Wijers:

Na een HBO opleiding verpleegkunde ben ik verder gaan studeren aan de Universiteit in Nijmegen waar ik mijn doctorandus titel behaalde. Ik studeerde:

 • organisatie-ontwikkeling en beroepsgerichte educatie binnen de vakgroep Pedagogiek
 • en daarbij Bedrijfsopleidingen bij de vakgroep Onderwijskunde.

In deze opleidingen heb ik een belangrijke basis gelegd voor mijn werk bij Effect on mind als teamcoach, coach, trainer en procesbegeleider. Ik heb veel geleerd over: gedrag van mensen (ook in organisatiecontext), hoe mensen leren en ontwikkelen, gedragsverandering en organisatieontwikkeling, het inrichten van leersituaties en werkplekleren, het begeleiden van groepen, teamontwikkeling en teameffectiviteit. Daarnaast heb ik uiteraard diverse cursussen en trainingen gevolgd en zoals eerder vermeld heb ik in 2012 de Post- HBO coachingsopleiding 'leergang coaching voor professionals' afgerond bij de School voor Coaching

Vervolgens heb ik diverse specialistische aanvullende opleidingen afgerond om mijn coachende en gedragsveranderingsvaardigheden en technieken te verbreden en verdiepen,  zoals

 • NLP practitioner (neurolinguistisch programmeren, waarin effectief communiceren en een heel scala aan veranderingstechnieken centraal staat),
 • DISC en drijfveren specialist en
 • ACT (Acceptance and commitment therapy, een nieuwe generatie cognitieve gedragstherapie).

 

   

  Effect on Mind is bereikbaar via M.bos@effectonmind.nl of via bijgaand contactformulier of via 06-444 261 77.

   

  Door het invullen van onderstaand contactformulier geeft u Effect on mind; mens- en organisatieontwikkeling toestemming om gegevens over u te verwerken. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet uitgewisseld aan derden. U kunt uw toestemming voor gegevensverwerking op elk moment intrekken. Lees hier ons privacy en cookie statement.

   

  Principes & uitgangspunten van Effect on mind

  Belangrijke uitgangspunten in de werkwijze van Effect on mind zijn:

  • Respect, gelijkwaardigheid en warme betrokkenheid
  • Eigen verantwoordelijkheid
  • In contact met elkaar en vanuit interactie werken
  • Dialoog en feedback
  • Geloof in en benutten van kwaliteiten en (groei-)potentieel van mensen

  Missie van Effect on mind

  Effect on mind is opgericht door Monique Bos-Wijers vanwege haar passie om het beste uit mensen en teams naar boven te halen en daarmee bij te dragen aan:

  • goed functionerende organisaties, 
  • met duurzaam inzetbare medewerkers die
   • geloven in hun kracht,
   • met voldoening en plezier werken,
   • zich actief inzetten en blijven ontwikkelen en
   • in interactie met elkaar vanuit commitment  en synergie gewenste resultaten bereiken.