Helpt u uw medewerkers om actief met hun eigen ontwikkeling en loopbaan aan de slag te gaan?

Training leidinggeven aan mobiliteit geeft u handvatten hoe u dat kunt doen.

Training leidinggeven aan mobiliteit

Realiseer flexibiliteit, pro-activiteit en duurzame inzetbaarheid bij uw medewerkers

Als leidinggevende kunt u medewerkers stimuleren om actief met hun eigen ontwikkeling en loopbaan bezig te blijven. In de training leidinggeven aan mobiliteit vergroot uw inzicht in de wijze waarop u dit kunt doen. Er verandert veel in organisaties. Nieuwe kansen op de markt, ontwikkelingen in wetgeving etc. vragen dat uw organisatie en dus ook uw mensen blijven ontwikkelen. Het vraagt flexibiliteit, pro-activiteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.  Daar kunt u een belangrijke bijdrage aan leveren.

Opzet van de training leidinggeven aan mobiliteit

Samen met andere leidinggevenden vanuit uw organisatie of andere organisaties, werkt u met (eigen) praktijkvoorbeelden. U wisselt ervaringen uit over de manier waarop ontwikkeling en mobiliteit gestimuleerd kan worden. U ontwikkelt een (gezamenlijke) visie op uw rol en mogelijkheden en u ontwikkelt uw vaardigheden.

Tijdens het programma van anderhalve dag krijgt u tips en tools, zodat u medewerkers nog beter kunt helpen bij hun ontwikkeling. U leert daarbij over psychologische mechanismen die een rol spelen bij gedwongen en vrijwillige mobiliteit. En u leert over de loopbaancurve en waar u aan kunt merken wat een goed moment is voor een medewerker om stappen te zetten in de loopbaan. Ook leert u hoe u uw medewerker kunt helpen tijdig in actie te komen, zodat de medewerker met energie blijft werken en ontwikkelen.  U leert hoe u kunt stimuleren dat medewerkers zelf regie op hun loopbaan nemen met behulp van technieken uit het progressiegericht coachen en de positieve psychologie.

  • Hoe voert u een ontwikkelgesprek waarbij uw medewerker gemotiveerd wordt om zelf aan de slag te gaan?
  • Hoe bespreekt u ontwikkeling met iemand die daar geen behoefte aan heeft?
  • Wat doet u als een talentvolle medewerker niet verder kan groeien in uw team?

Met uw collega’s bespreekt u deze vragen en verkent u verschillende oplossingen. Er is alle ruimte om te oefenen met eigen casussen.

Doorlooptijd

De training duurt een hele dag plus een dagdeel met daartussen een periode van vier tot
zes weken waarin u gesprekken met uw medewerkers voert en een individueel coachgesprek heeft met de trainer waarin uw ervaringen met de ontwikkelgesprekken centraal staan. Uiteraard zijn er andere varianten mogelijk. Graag komen we met u in gesprek over wat er in uw organisatie nodig is.


Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden en maatwerk te bespreken.


 

Kijk ook eens bij onze andere programma's gericht op het bevorderen van mobiliteit in uw organisatie. Zoals de training 'Baas in eigen loopbaan' of 'Jobcrafting.'

Training Baas in eigen loobaan

 

 

Jobcrafting in teamverband

Coaching voor leidinggevenden

Jobcrafting: voldoening uit uw werk

Aan het werk na een burn-out.

 

 

Gratis test: Doet u waar u goed in bent?

'Te leven is een gunst, te weten hoe is een kunst.'

- Toon Hermans-